Glossaire anglais de dégustation de thé

The world of wine and the world of tea are very comparable. Instead of “wine glassware”, well, they have “teaware” (these are mugs, cups, pots… )There are also “tea master blenders”, and teas, just like wines, can be « assessed » during tasting sessions.

In this glossary, you’ll find 32 terms commonly used when describing tea.

Next time you’re asked about your favorite tea, you’ll be able to describe it elegantly. You’ll be able to tell about the way it looks (coppery), it smells (of citrus), to its taste (a bit astringent).

And make sure you enjoy a warm cup of hot tea while reading it!

Les mondes du vin et du thé sont très comparables. Au lieu de verres à vin, on parle de services à thé. On parle de « maître de thé » au lieu de « maître de chai ». Et, tout comme le vin, il existe des séances de dégustation de thé.

Dans ce glossaire, vous accéderez à 32 termes soigneusement sélectionnés.

La prochaine fois que vous aurez à commander votre thé, vous serez capable de le décrire précisément : son aspect (cuivré), son arôme (citron), et son goût (astringent).

Assurez-vous de déguster un bon thé chaud en le consultant !